Jeg vil gjerne dele tankene mine bak etableringen av denne kursplattformen. Og det er en ide som ser dagen lys i mars 2023. En ide som jeg svært gjerne vil utvikle videre sammen med deg. 

Kanskje du allerede har laget nettkurs og betaler i dyre dommer for å selge kurset ditt fra Simplero eller Kajabi eller en annen kursplattform?

Kanskje du har kurset ditt på YouTube eller på egen hjemmeside? Sannsynligvis har du ditt opplegg på gang, men savner noe mer. Dette “noe mer” forsøker jeg å lage her. Noe mer sammen med andre kursinstruktører og veisøkere som gjerne vil skape noe sammen.

Men igjen, slik at det ikke oppstår misforståelser – dette er kun en ide og en tanke og ikke et ferdig tygget konsept. Jeg kjenner sterkt at dette er noe som må jobbes med av flere enn meg for å bli bra. 

Learning Ayla Nordic
Learning Ayla Nordic

Frihet og individualitet

På kursplattformen kan du publiser det kurset du ønsker, slik du ønsker! Og du kan behold kontrollen selv over innholdet og utforming.

Dette var viktig for meg, da jeg begynte med nettkurs. Å bli satt inn i en firkantet boks med en rekke retningslinjer for design, innhold, lengde og presentasjon, ble feil. Jeg ønsket individualitet og frihet – det er en av årsaken til at jeg begynte med nettkursene i 2015 og dette har ikke endret seg.

Utfordring

Den største utfordringen jeg møtte på, var derimot å jobbe så forbaska alene 🙂

Jeg får energi av andre mennesker og elsker “de gode diskusjonene”, ideedugnadene og det å dele mine tanker med andre. Å sitte med kursproduksjon i min egen verden, gjorde noe med meg og jeg likte det ikke. Det var ensomt og jeg ble mer og mer usikker på meg selv og etter hvert hva jeg hadde å tilby. For er det ikke litt sånn at “alle andre” gjør alt så mye bedre enn deg?

De gangene jeg fikk en super tilbakemelding fra en av veisøkerne og boblet over av stolthet og arbeidsglede, hadde jeg egentlig bare mamma å dele den med. Venner forsto ikke helt hvorfor jeg brukte så mange timer foran PC-en, på jobb på dagtid er ikke private prosjekter nødvendigvis en stilig ting å dele og på diverse plattformer. Og i andres lærings forum, holdes så uendelig mye igjen, for vi vil ikke gi “konkurrenter” nye ideer. Dessuten skal vi jo være litt superdyktige, kunnskapsrike og fremadstormende og helst ha kontroll på det meste selv.

Tanken om et fellesskap med likesinnede vendte stadig tilbake. Et fellesskap der vi baket den samme kaken og hadde den samme interessen av å lykkes. Ja, der den enes suksess også ble den andres suksess.

Veisøkernes stemme

Hva hvis “alle andre” kunne dele fra sin livsverden? Hva hvis kursdeltakerne fikk lov til å være med på selve utviklingen av kursene? For hva trenger de, hva vil de lære og hvordan ønsker de å lære? For er det så stor forskjell på alle oss som bruker vanvittig mange timer på å lage kurs og de som forhåpentligvis ønsker å kjøpe kursene og lære av oss? Vi sitter gjerne på hver vår tue og tenker ut hva vi trenger, kan gi andre og hva andre trenger, men det må da være mye bedre å lage et fellesskap.

Ideen vokste og vokste. Joda, jeg har tatt kurset til Inspiro og Gry Sinding og mange flere og lært av andre kursinstruktører hvordan jeg skal gjøre det og hva andre trenger. Det har kanskje du også? Og resultatet er at vi sitter alle sammen med den samme forståelsen og “malen”. Det fungerer, men bidrar ikke til noe nytt og kreativt og fengende. Vi har våre kunnskaper og vi vet hvordan vi kan formidle kunnskap, men behovene der ute endrer seg. Teknologien endrer seg og for å være med i fortsettelsen, trenger vi hverandre, vår individualitet og kreativitet. og vi trenger kursdeltakere. De beste kursideene har jeg fått av veisøkere som har deltatt på mine kurs. Det har helt sikkert du også.

Fortsettelsen

Vi skal lære andre hva vi kan og hjelpe veisøkere til å utfordre og utforske sine muligheter og interesser og samtidig gi de nye kunnskaper som de kan bruke i livet og karrieren. Vi skal gi dem kurssertifikat og anerkjennelse og bygge videre på deres tanker. Så la oss gjøre det i fellesskap. Skape noe nytt. Ikke en kopi av Udemy eller kursagenten eller en annen kursplattform, men noe helt nytt som endrer seg fremover. Like fleksibelt som mennesket, som hva som rører seg i markedet og som dukker opp underveis.

Blir du med?

Anneli Brannfjell